Aaltojen Turku -kävelykierros

1920-luvun loppupuoli oli erittäin kiivasta rakentamisen aikaa Turussa. Tuolloin myös Alvar Aalto, Aino Marsio-Aalto ja Erik Bryggman suunnittelivat Suomen ensimmäiset modernit eli funktionalistiset rakennukset Turkuun.
Lähde kierroksellemme katsomaan näitä rakennuksia ja keskustelemaan tuosta mielenkiintoisesta aikakaudesta, 1920-30-lukujen vaihteen Turusta.

Näemme kierroksella sekä muutosvaiheen rakennuksia, joista löytyy klassisia ja moderneja piirteitä, että kokonaan moderneja rakennuksia. Kuulet Aaltojen ajasta Turussa ja siitä mitä täällä kansainvälisessä kaupungissa tapahtui.

Arkkitehtuuria Turussa, Erik Bryggman

Tarkastelemme lähemmin Aallon kolmea rakennusta Turun keskustassa – Lounais-Suomen Maalaistentaloa, standardivuokrataloa sekä Turun Sanomien toimitaloa. Kierroksella nähdään myös Erik Bryggmanin rakennuksia samalta aikakaudelta.

Aaltojen Turku -kävelykierroksia toteutamme sekä yleisökierroksena että yksityisinä kierroksina. Kierroksillamme noudatamme viranomaisten määräyksiä kokoontumisrajoista. Katso lisää koronaohjeistostamme.

Voit tulla mukaan yleisökierrokselle, tai jos haluat kierroksen omalle ryhmällesi, ota meihin yhteyttä . Pyrimme toteuttamaan kierroksen toiveidesi mukaan.