Helmikuu 2024 uutiskirje

Lähetämme kuukausittain uutiskirjeemme sähköpostitse, uutiskirjeen tilanneille. Tilaa omasi etusivulta.

Voit lukea ja katsoa uutiskirjeen kuvineen tämän linkin kautta: Helmikuu 2024 uutiskirje

Uutiskirje tekstimuodossa myös kuvan alla.

Helmikuu 2024 uutiskirje

Helmikuu – hankien ja jään helmeilyä!

­“Helemikuulla puut helemii ja tippuu vanahat siemmenet poes lumelle” väittää vanha kansa Sotkamosta.

Meillä Turussa ei taida kohta enää olla lunta, johon siementen tippua, mutta sitäkin aurinkoisempaa ja lämpimämpää. Mikäs sen mukavampi sää liikkua kaupungilla kuin lämmittävä auringon paiste. Tosin talvi taitaa vielä yllättää.

Oli aurinkoista tai pilvistä, kävelykierros kaupungilla tai kohteissa piristää. Katso alta sopivia vinkkejä helmikuulle.

Lisäksi meillä on jännittäviä uutisia… 😊

Lauantain helmet Turussa, viikottain klo 13

Tuttuun tapaan joka lauantai klo 13 yleisöopastukset Turussa.

10.2. Pimeä keskiaika
Tule mukaan etsimään keskiajan jälkiä Vanhasta Turusta ja kuulemaan millaista aikaa silloin elettiin. Oliko se pimeää ja likaista?

17.2. Miljoonakeikka – Suomen Pankin ryöstö

Lähes päivälleen 17 vuotta sitten Turussa tapahtui yksi Suomen röyhkeimmistä ryöstöistä. Miten poliisi selvitti tapauksen?

24.2. Paheiden Turku

Kreivi Armfeltin mielestä Turku oli koirankolo, josta kyti kaikki pahuus. Mitä ihmettä täällä tapahtui aikoinaan?

2.3. Paskareissu Turussa
Hauskaa juttua ihan vakavistakin asioista. Käymälöitä on tarvittu kaupungissa, vai missä ne tarpeet on hoidettu?

Tervetuloa yleisökierroksillemme!

Muista pukeutua lämpimästi talven ajan kierroksille!

Myymme lippuja myös lähtöpaikalla, jos kierroksella tilaa, mutta varmistat kierrokselle mukaanpääsyn ostamalla sen ennakkoon verkkokaupastamme. Voit myös ilmoittautua meille puhelimitse tai sähköpostitse.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lisäksi voit varata näitä ja muita opastuksia omalle porukallesi – varattavissa vuoden jokaiselle päivälle!

Onnea Tampere!

Erästä vaateketjua imitoiden, heillähän oli tapana laajentuessaan uudelle paikkakunnalle, onnitella…. Niin mekin onnittelemme Tamperetta heidän suuresta ilostaan saada Magni Mundi paikan päälle. 😊

Magni Mundi aloittaa maaliskuun alussa Tampereen oppaiden opastustuotteiden myynnin.

Jatkossa voit siis yhdistää helposti kaksi komeaa kaupunkia, ja ostaa samasta verkkokaupasta opastukset molempiin. Ihan vielä Tampereen tuotteita ei ole ehditty syöttämään verkkokauppaan, mutta maaliskuun alusta niitä on saatavilla.

Tervetuloa jatkossa Magni Mundin opastuksille Tampereella, Turussa, Naantalissa sekä Kauttualla!


Vastuullista matkailua julkisilla

Tiesitkö, että suurin osa Magni Mundin matkapakettiasiakkaista matkustaa Suomessa paikkakunnalta toiselle julkisilla kulkuvälineillä?

Emme pakota ketään vaihtamaan autoa junaan, mutta tarjoamme helpon tavan käyttää julkista liikennettä tekemällä kaikki varaukset ja aikataulutukset valmiiksi.

Kun matkailija saapuu vieraalle paikkakunnalle, hänellä on mukanaan ohjeet oikean paikan löytämiseksi, tai henkilö vastassa pysäkillä, opastamassa perille saakka. Ja me olemme vain puhelinsoiton päässä auttamassa aina tarpeen tullen!

Pyrimme myös vaikuttamaan liikkumisen sujuvuuteen ylipäätään. Vastikään olimme mukana esittämässä VR:n edustajalle matkailualan yhteisen toiveen matkailijalippu-tuotteesta, jolla olisi vakiohinta ympäri vuden.

Kaupungeissa oppaamme vie matkailijoita eteenpäin mieluiten kävellen, pyörällä tai julkisilla kulkuvälineillä.

Mikäli kiinnostuit, kysy meiltä lisätietoja.


Karoliinan TOP 3 Tampereella

Karoliina viettää säännöllisesti aikaa Tampereella kummipojan seurassa, joten huvitukset ovat keskittyneet alle kouluikäisen kanssa puuhattaviin asioihin.

Särkänniemi

Monelle tuttu paikka sisältää huvittelun lisäksi aimo annoksen ilmastotekoja, joita Karoliina arvostaa suuresti. Näsinneulasta käsin näkee hyvin Särkänniemen aurinkopaneelit talojen katoilla. Särkänniemi aikoo hiilineutraaliksi vuoteen 2030, ja sinne on lähitulevaisuudessa tarkoitus päästä ratikalla rautatieasemalta, joten turkulainenkin voi jättää autonsa kotiin.

Nysse-bussit kansallispuistoihin

Pirkanmaan kaikkiin neljään kansallispuistoon pääsee kesäviikonloppuisin suoralla bussiyhteydellä rautatieasemalta. Bussien lähtöajat on ajoitettu Helsingistä tulevien junien kanssa, mikä turkulaiselle on tietysti ihan väärin, mutta odotellessa voi käväistä vaikka kahvilla. Tampereen busseja helpompaa tapaa päästä vierailemaan kansallispuistossa ei ole muualla kuin Turussa Föli-bussin kulkiessa Kurjenrahkan kansallispuistoon useilla vuoroilla näppärästi Turun keskustasta.

Muumimuseo

Maailman ainoa muumeihin erikoistunut museo ei ole vielä vastuullisesti sertifioitu, mutta siitä huolimatta ehdoton käyntikohde niin aikuisille kuin lapsillekin. Tampere-talo, jossa museo sijaitsee, on sentään saanut sertifikaatin, joten museonkin fasiliteetit ovat sen puolesta kunnossa. Kaikenikäiset muumien ystävät löytävät museosta nähtävää ja koettavaa. Aikuisille jopa niin paljon, että käytyään lasten kanssa on sinne palattava aikuisten kesken katsomaan näyttely rauhallisesti läpi.

Ps. Tampere mainostaa itseään saunapääkaupunkina, ja Annamari onkin jo tutustunut osaan Tampereen saunoista. Palaamme asiaan vielä vuoden aikana.