Kesäkuu 2024 uutiskirje

Lähetämme kuukausittain uutiskirjeemme sähköpostitse, uutiskirjeen tilanneille. Tilaa omasi etusivulta.

Voit lukea ja katsoa uutiskirjeen kuvineen tämän linkin kautta: Kesäkuu 2024 uutiskirje

Uutiskirje tekstimuodossa myös kuvan alla.

Turun Kaskenmäki ja Aurakatu

­
Kesäkuu – nautitaan suvesta!

­Kesäkuussa saamme nauttia pitkistä valoisista päivistä. Valo antaa energiaa puuhailla puutarhassa ja käyskennellä kaupungilla. Malttamattomana jo odotamme uuden sadon herkkuja torimyyjien pöydille.

Kaupunkiluonto osana opastuksia
Yksi tapa tuoda esiin kaupungin historiaa, ilmastotoimia, monimuotoisuuden vaalimista, ja kaupunkikehitystä, on kertoa kaupunkiluonnosta opastetuilla kävelykierroksillamme.

Tiesitkö, että Turun keskustan kaupunkipuulinjaus juontaa juurensa 200 vuoden päähän Engelin asemakaavaan? Arkkitehti Carl Ludwig Engel määritteli, että kaupungin keskustaan sopivat vain jalot lehtipuut. Hänen mukaansa ”rahvaanomaiset” lehtipuut, kuten koivu tai pihlaja, sekä havupuut eivät sovi arvokkaan kaupungin keskusta-alueelle. Varsinkin tuomiokirkon ympäristöstä löytyy edelleen lähes 200-vuotiaita puita, joita varakkaat kaupunkilaiset ovat lahjoittaneet kaupungin kaunistukseksi.

Myös Tampereella luonto on hyvin läsnä kaupunkitilassa, kosken partailla ja varsinkin Pyynikillä ja Pispalassa. Nämä alueet ovatkin useiden Tampereen kävelykierrosten tapahtumapaikkoja.

Lähde kävelemään oppaan kanssa!

Turun yleisökierrokset lauantaisin klo 13

Kesäkuussa suosituimpia kierroksiamme jälleen mukana. Ruokaviikkoja unohtamatta.

8.6. Suolasilakasta Michelin-tähteen
Ruokaviikkojen kunniaksi sukellus Turun ruoka- ja juomahistoriaan ja hieman nykypäiväänkin.

15.6. Paskareissu Turussa
Nyt puhutaan siitä ihan ittestään. Sekä myös käymälöistä ja muista asiaan liittyvistä kommervenkeistä. Pilke silmäkulmassa.

22.6. Paheiden Turku
Juhannuspäivänä sukelletaan turkulaisten paheisiin historiallisesti ja opitaan, että ihminen on aika samanlainen ollut kuin nykyäänkin. Synnin palkka on vain vaihdellut vuosisatojen aikana….

29.6. Pimeä keskiaika
Keskiajan markkinoiden aikaan pääset myös oppaan johdolla katsomaan ja kuulemaan mitä keskiajasta näkyy katukuvassa, ja millaista elämä silloin keskiajalla oli.

6.7. Turku Rocks

Ruissalossa rokkaa Ruisrock, ja oppaamme kertoo kaupungilla, että mistä turkulainen rockelämä alkoikaan ja ketä kaikkia scenessä on vaikuttanut.

Tervetuloa yleisökierroksillemme!

Muista säänmukainen varustus!

Myymme lippuja myös lähtöpaikalla, jos kierroksella tilaa, mutta varmistat kierrokselle mukaanpääsyn ostamalla sen ennakkoon verkkokaupastamme. Voit myös ilmoittautua meille puhelimitse tai sähköpostitse.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Englanninkielisiä yleisökierroksia kesä 2024

Kesän aikana toteutamme kävelykierroksia myös englanniksi. Toki tilauksesta meiltä saa aina oppaan hyvin monella kielellä, mutta aikataulutettuja yleisökierroksia englanninkielellä on luvasssa kesä-elokuussa seuraavasti:

Old Medieval Turku 13.6., 27.6. ja 11.7. klo 18.

Riverside Walk keskiviikkoisin klo 13, ajalla 17.7.-28.8.

Information about these tours in English

Lisäksi voit varata näitä ja muita opastuksia omalle porukallesi – varattavissa vuoden jokaiselle päivälle! Ota yhteyttä sales@magnimundi.fi.

Osta liput

We Speak Gay – yhteisö

Magni Mundi voi nyt ylpeästi kertoa olevansa koulutettu jäsen We Speak Gay-yhteisössä. Olemme jo aiemminkin tehneet työtä turvallisen tilan eteen, mutta nyt työhön saatiin uutta puhtia koulutuksen myötä.

Yhteisön tavoite ei ole mikään vähäinen: tavoitteena on rakentaa yhdessä Suomesta maailman sateenkaariystävällisin yhteiskunta. Sellainen yhteiskunta, jossa kaikki ihmiset saavat olla ja ilmaista omaa identiteettiään rauhallisessa ja yhteisöllisessä ympäristössä ilman kiusaamista, hyljeksintää ja väkivaltaa. Eli turvallinen tila kaikille.

Kesäkuun menovinkit TOP 3

Yhteispohjoismainen Luonnonkukkien päivä 16.6. kutsuu nauttimaan lähiluonnosta kauneimmillaan. Kulttuurimatkatoimistona olemme erityisen innostuneita tämän vuoden retkistä Varsinais-Suomessa, sillä ne suuntautuvat valtakunnallisesti merkittäviin kulttuuriympäristöihin. Voit helposti yhdistää retkeen niin luonnossa liikkumisen kuin kukkien kulttuurihistorian ja alueen muun historian tutkimisen.

  1. Härkätien ympäristöyhdistys ry ja Liedon museo järjestävät luonnonkukkaretken Vanhalinnaan luonnonkukkien päivänä. Rautakaudelta saakka alueen kukkivia kasveja on muokannut ihminen, ja sieltä löytyy useita muinaislajeja.
  2. Mynämäenseudun luonnonsuojeluyhdistys järjestää retken jo sunnuntaina 9.6. klo 13. Retki suuntautuu Saaren kartanon kulttuuriympäristöön, jossa sijaitsee myös Mietoistenlahden luonnonsuojelualue.
  3. Lähde omatoimiretkelle Caloniankujalle yliopiston rakennusten Educariumin ja Calonian väliin laskemaan pölyttäjiä. Sieltä löydät toisen Turun raitametsiköistä. Raita on tämän vuoden luonnonkukkien päivän nimikkokasvi, ja erittäin tärkeä kevään pölyttäjille. Suomen ympäristökeskuksen Pölykoordi-hanke kaipaa tietoja pölyttäjien määrästä 15.-16.6. pölyttäjäviikonloppuna, ja mikäpä parempi paikka havainnoida pölyttäjiä kuin monipuolinen raitametsikkö!

Lisätietoja retkistä löydät Suomen Luonnonsuojeluliiton sivuilta.

Ihania kesäpäiviä ja -öitä!

Karoliina, Annamari ja Sofia