Lokakuu 2023 uutiskirje

Lähetämme kuukausittain uutiskirjeemme sähköpostitse, uutiskirjeen tilanneille. Tilaa omasi etusivulta.

Voit lukea ja katsoa uutiskirjeen kuvineen tämän linkin kautta: Lokakuun uutiskirje

Uutiskirje tekstimuodossa myös kuvan alla.

Lokakuu – matkalla kohti talvea!­
Tänä vuonna syksyn värien hehku on antanut odottaa itseään, katsotaan mitä tapahtuukaan lokakuun aikana… Lokakuussa matkailualalla vietetään näennäisesti hiljaiseloa ja istutaan ahkerasti erilaisten yhdistysten syyskokouksissa. Ensi vuoden suunnittelu on jo kovassa vauhdissa. Nämä välikuukaudet sesonkien välillä eivät kuitenkaan ole hullumpia matkailukausia, joten lähde vaikka kävelylle kanssamme. Me Magni Mundissa emme jää kotiin lauantaisin, vaan yleisökierrokset jatkuvat klo 13 ihan kuten muulloinkin, ympäri vuoden. 
Tulevat lauantaikierrokset klo 13 – lähdetään kävelemään!

La 7.10 klo 13 Paskareissu Turussa
Kaupungin kakkaista historiaa, paskatikkuja ja muuta kivaa.
La 14.10. klo 13 Pimeä keskiaika
Turun keskiaikaa etsimässä. 
La 21.10. klo 13 Paheiden Turku 
Millaisia paheita täällä onkaan harrasteltu? K-16 
La 28.10. klo 13 Aurajoen rantoja ja Vanhaa TurkuaHistoriaa aikakauden ihmisen matkassa, rooliopastus 

Pimeän ajan kunniaksi: 
La 4.11. klo 13 Turku Dark Side -kävelykierros
True Crime -kierros murhaajien jäljillä. 

Muista myös Life on a Leaf -talon vierailu:
 Su 8.10. klo 13 Vierailu Life on a Leaf -talossa 
Ihastu ja innostu taiteilija Jan-Erik Anderssonin lehdenmuotoisesta talosta ja taiteesta. 

Tervetuloa yleisökierroksillemme!
Myymme lippuja myös lähtöpaikalla, jos kierroksella tilaa, mutta varmistat kierrokselle mukaanpääsyn ostamalla sen ennakkoon verkkokaupastamme. Voit myös ilmoittautua meille puhelimitse tai sähköpostitse. Pidätämme oikeuden muutoksiin! 

Muista myös yksityiskierroksemme, varattavissa vuoden jokaiselle päivälle! 
Osta liput
Biosphere-sertifikaatti suoritettu

Pitkän prosessin ja odottelun jälkeen olemme saaneet Biosphere-sertifikaatin! Magni Mundin vastuullisuustyö on nyt vahvistettu ulkopuolisella auditoinnilla ja sertifikaatti on todiste tekemästämme hyvästä työstä.  Biosphere-sertifikaatin lisäksi olemme tänä vuonna ahkeroineet Travelifen koulutuksissa. Yrityksenä osallistuimme hiilijalanjälki- eli Carbon Management -projektiin, josta saimme sertifikaatin alkuvuodesta.

Karoliina ja Annamari suorittivat molemmat matkatoimiston henkilökunnalle suunnatun vastuullisuuskoulutuksen sekä oppaiden vastuullisuuskoulutuksen. Olemme lisäksi kannustaneet kaikkia oppaitamme suorittamaan ko. koulutuksen, ja moni onkin näin tehnyt.  Vastuullisuustyömme ei lopu sertifikaattiin, vaan se on osa jokapäiväistä toimintaamme.
Lue lisää vastuullisuustyöstämme
Karoliinan kirjahyllyn top 3 käytetyimmät kirjat

Karoliinan työhuoneen kirjahyllystä löytyy toistakymmentä kirjaa, joita käytetään säännöllisesti opastukselle valmistautuessa, tai uutta kierrosta suunnitellessa. Suhteettoman moni kirjoista liittyy arkkitehtuuriin, ja usein niistä tulee tarkistettua joitakin pieniä yksityiskohtia. Kuvassa pieni osa työhuoneen kirjahyllystä.  
1. Turun katuja ja toreja – nimistöhistoriaa keskiajalta nykypäiväänTurun Museokeskuksen erinomaisen oppaan apurin Karoliina sai puolisoltaan joululahjaksi joitakin vuosia sitten. Kirja on heti käden ulottuvilla työpisteen kirjahyllyssä, ja sitä tulee selailtua usein.  
2. Unikankareen kummulta Skanssin malmille – Turun hautausmaan vaiheitaRiikka Kaistin ja Martti Puhakan jo hiukan vanhentunut, mutta edelleen monin tavoin pätevä kirja Turun hautausmaan haudoista ja taiteesta auttaa muistamaan, missä ne tietyt haudat siellä hautausmaalla olikaan, ja kuka se taiteilija taas oli.  
3. Näkymätön kaupunki – toteutumattomia suunnitelmia 1900-luvun Turusta
Vuonna 2002 Wäinö Aaltosen museossa on ollut todella kiinnostava näyttely, jonka näyttelyjulkaisu tämä kirja on. Itse en tuolloin vielä tiennyt koko museosta, tai Turusta juuri mitään. Kirja on kuitenkin hieno lähde opastuksille Turussa, ja on sääli, etten nähnyt näyttelyä. ”Se, mihin on tultu, on aina lukuisten vaikutussuhteiden summa ja vaikeasti ymmärrettävä asia, ei mikään looginen välttämättömyys. Vasta toteutumattomien vaihtoehtojen kautta voidaan tehdyt valinnat paremmin ymmärtää ja asettaa kontekstiinsa.”
Värikästä ja inspiroivaa lokakuuta!