Maaliskuu 2024 uutiskirje

Lähetämme kuukausittain uutiskirjeemme sähköpostitse, uutiskirjeen tilanneille. Tilaa omasi etusivulta.

Voit lukea ja katsoa uutiskirjeen kuvineen tämän linkin kautta: Maaliskuu 2024 uutiskirje

Uutiskirje tekstimuodossa myös kuvan alla.

Maaliskuu 2024 uutiskirje

Maaliskuu – kevättä on jo ilmassa!

­Auringon lämmittämä kaupunki heräilee talviunestaan jo näin maaliskuussa. Turussa jääsilta on vain muisto ja föri liikennöi jälleen Turusta Åboon. Varma kevään merkki eli pajunkissat ovat jo näkyvillä Ruissalossa.
Maaliskuussa tapahtuu paljon: aloitimme Tampereen opastusten myynnin ja juhlimme myös syntymäpäiviämme.

Hyvää syntymäpäivää meille!

Maaliskuu on juhlakuukausi, sillä Magni Mundi täyttää 6 vuotta perjantaina 8.3., joka sattuu olemaan myös naisten päivä.
Tänä vuonna juhlistamme synttäreitä lauantain 9.3. yleisöopastuksella eli Yllätyskierroksella.
Tuomiokirkon portailta klo 13 alkavalla opastuksella tarjolla on ennennäkemätöntä, ainutlaatuista yllätyssisältöä. Varmaa on, että tällaista kierrosta ei ole koskaan aiemmin tehty, eikä todennäköisesti tällaisenaan järjestetä uudelleen.
Tule mukaan juhlistamaan syntymäpäiväämme ja yllättymään niin faktoista kuin tarinoistakin.

Turussa joka lauantai klo 13

Tuttuun tapaan joka lauantai klo 13 yleisöopastukset Turussa.

9.3. Yllätyskierros
Syntymäpäivämme kunniaksi yllättäviä käänteitä sisältävä kävelykierros, tule mukaan!

HUOM sunnuntaina 10.3. Life on a Leaf -opastettu vierailu

16.3. Turku Dark Side
Tällä True Crime -kierroksella kuulet useista henkirikoksista Turussa.

23.3. Paheiden Turku
Millaisia syntejä ja paheita Turun kaduilla, kodeissa ja krouveissa tapahtuikaan?

30.3. Pimeä keskiaika
Ei kai nyt niin pimeää, ettei jälkiä löydy?

6.4. Rikosten Turku
Kaikenlaisia hämärähommia ovat Auran rannat nähneet. True Crime -kierros.

Tervetuloa yleisökierroksillemme!
Muista pukeutua lämpimästi talven ajan kierroksille!

Myymme lippuja myös lähtöpaikalla, jos kierroksella tilaa, mutta varmistat kierrokselle mukaanpääsyn ostamalla sen ennakkoon verkkokaupastamme. Voit myös ilmoittautua meille puhelimitse tai sähköpostitse.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lisäksi voit varata näitä ja muita opastuksia omalle porukallesi – varattavissa vuoden jokaiselle päivälle!


Vastuullinen matkailu – mitä se oikeasti tarkoittaa?

Moni yhdistää vastuullisuuden ekologisuuteen ja luonnonsuojeluun – matkaillessa ei heitetä roskia luontoon ja hotellin pyyhkeitä ei vaihdeta päivittäin. Vastuullisuus on juuri tätä, mutta myös hyvin paljon muuta.

Vastuullinen matkailu ottaa huomioon kulttuuriset, sosiaaliset, taloudelliset ja ekologiset näkökulmat.

Ekologinen säästää luontoa. Kulttuurinen säästää kulttuuria, kuten vanhoja rakennuksia tai paikallisen kulttuurin elintapoja, eli niin ettei turismi kuluta kohteita tai muuta kulttuuria. Taloudellinen vastuullisuus ottaa huomioon matkakohteen asukkaiden ja yritysten taloudellisen toimeentulon, siten että matkailutulot pyritään suuntaamaan paikallisille yrityksille ylikansallisten sijaan. Myös Magni Mundi on pieni paikallinen yritys, jonka pitää tulla tuloillaan toimeen, ja joka puolestaan pyrkii käyttämään paikallisia palveluja.
Sosiaalinen vastuullisuus kietoutuu taloudelliseen vastuullisuuteen. Paikalliset yrittäjät ja asukkaat erityisesti pienillä paikkakunnilla on otettava huomioon eikä turismin kielteisistä puolista pidä vaieta. Kaikkein hienointa on, jos on olemassa yhteinen keskustelukanava, jossa huolista, ongelmista, sekä positiivisista kokemuksista voi keskustella hyvässä hengessä. Tällainen avoin kommunikointi ehkäisee jo ennalta mahdollisen yliturismin tuomia haittoja yhteisöille.

Maailma on avautunut tänä vuonna monen vuoden tauon jälkeen ja ulkomaiset matkailijat alkavat taas löytää Suomeenkin. Toivotetaan heidät yhdessä tervetulleiksi vastuulliseen matkakohteeseen!


Annamarin TOP 3 näyttelytärpit

Museioiden vaihtuvat näyttelyt meinaavat välillä jäädä näkemättä, sillä osa on nähtävillä suhteellisen lyhyen aikaa. Tässä muutama mielenkiintoinen näyttely, johon vielä ehdit.

Alvar Gullichsen: Kosmos – Aboa Vetus Ars Nova, Turku
Turun virallisen kaupunkieläimen eli Posankan tuntevat liki kaikki, mutta oletko jo käväissyt Posankan alitajunnassa? Se on mahdollista tässä suhteellisen kattavasti Alvar Gullichsenin taidetta esittelevässä näyttelyssä. Hulvattomista sarjakuvahenkisistä maalauksista geometrisiin henkisiin tiloihin ja kaikkea siltä väliltä. Näyttely esillä 18.5. saakka.
PS. meiltä voit kysyä myös opastusta tuohon näyttelyyn sekä Aboa Vetukseen.

Iiu Susiraja: Ei mikään helppo nakki – WAM, Turku
Tämä näyttelykään ei ole helppo nakki, mutta äärimmäisen kiehtova ja monipuolinen. Varsinkin jos ajattelit että Iiu Susiraja tekee ainoastaan valokuvia, käypä katsomassa hienoja installaatioita ja veistoksia. Aikaa on 12.5. asti. Wäino Aaltosen museo eli WAM on menossa remonttiin ja tämä on yksi viimeisistä näyttelyistä nykytiloissa. Toki näyttelytoiminta jatkuu Taiteen talon suojissa, sinne kannattaa sitten kesällä suunnata.

Manserock – Vapriikki, Tampere
Nyt on jälleen hyvä syy vierailla Tampereella. Manserock-näyttely on miltei pakollinen meille, jotka olemme kasvaneet Juicen, Eppujen, Popedan jne musiikin tahtiin. Pian pääset myös aihetta sivuavalle kävelykierrokselle Mansessa. Ihan hetikään ei ole pakko ryntäillä, sillä näyttely on esillä vuoden 2026 loppuun saakka.

Tervemenoa museoon!

Ihania kevättalven päiviä!

Karoliina ja Annamari