Marraskuu 2023 uutiskirje

Lähetämme kuukausittain uutiskirjeemme sähköpostitse, uutiskirjeen tilanneille. Tilaa omasi etusivulta.

Voit lukea ja katsoa uutiskirjeen kuvineen tämän linkin kautta: Marraskuun uutiskirje

Uutiskirje tekstimuodossa myös kuvan alla.

Marraskuu – ei pelkästään pimeää ja harmaata!­
Marraskuussa kaivetaan kausivalot esiin ja valmistaudutaan vuoden pimeimpään aikaan. Nyt on hyvä aika lähteä liikkeelle raikkaaseen syysilmaan.  Värejä ja valoa löytyy kyllä kaupungilta kun etsii. Ja hyvää seuraa, ainakin meidän kävelykierroksiltamme.   PS. Lahjavinkki joulunajalle: lippu tai lahjakortti kävelykierrokselle. katso lisätietoja sivuiltamme. 
Lauantain vakituiset, aina klo 13 – tule mukaan!

La 11.11. klo 13 Pimeä keskiaika
Isänpäivän aattona tutkitaan keskiaikaisen Turun pimeitä ja valoisia katuja. 
La 18.11 klo 13 Paskareissu Turussa
Pikkujoulujen etkoille pilke silmäkulmassa. 
La 25.11. klo 13 Paheiden Turku 
Ja nämä ne vasta paheelliset pikkujouluetkot ovatkin. Ei lapsille. 
La 2.12. klo 13 Pimeä keskiaika jouluisissa tunnelmissa
Keskiajan Turkua – puhutaan myös joulusta.  

HUOM: Joulukierrokset jo myynnissä sivuillamme: 
Christmas Walk eli jouluinen kävelykierros 9.12., 23.12. ja 25.12. klo 13
Rauhallisuuden poluilla -hautausmaakierros iltahämärissä 17.12 ja 26.12. klo 18
Valon polkua pitkin -kävely kausivalojen Turussa 10.12. klo 18 

Tervetuloa yleisökierroksillemme!
Myymme lippuja myös lähtöpaikalla, jos kierroksella tilaa, mutta varmistat kierrokselle mukaanpääsyn ostamalla sen ennakkoon verkkokaupastamme. Voit myös ilmoittautua meille puhelimitse tai sähköpostitse. Pidätämme oikeuden muutoksiin! 
Voit myös varata näitä ja muita opastuksia omalle porukallesi – varattavissa vuoden jokaiselle päivälle! Osta liput
Turkulaisten ilmastotalkoot

Turun kaupunki pyrkii hiilineutraaliuteen vuoteen 2029 mennessä. Tavoitteeseen pyritään muun muassa yrityksistä koostuvan Ilmastojoukkueen kanssa.  Tarkoitus on että yritykset ja yhteisöt tekevät merkittäviä juttuja yhteisen ilmastomme hyväksi. Myös asukkaita kannustetaan ilmastotekoihin.Tosin moni ihmettelee, miten pieni ihminen voi vaikuttaa suurten yritysten ja valtioiden rinnalla. 
Mutta on muistettava, että pienistä puroista kasvaa iso virta. Kun kaikki kymmenet tuhannet suomalaiset pienyritykset, tai miljoonat länsimaalaiset ihmiset, tekevät oman pienen osansa, yksi jättiyritys ilmastotoimineen muuttuu sen virran rinnalla pieneksi puuhastelijaksi.  Otetaan tämä kilpailuna: kuka ehtii ensin tekemään suuremman vaikutuksen, pienet yksilöt yhdessä vai jättiyritys?

Turkulaisten ilmastotalkoisiin voit tutustua alla olevan linkin kautta. Sieltä löytyy vinkkejä sekä asukkaille että yrityksille ja organisaatioille – napauta linkkiä alla.Hiilineutraali Turku 
Annamarin TOP 3 – iloa marraskuun pimeyteen 

Marraskuu on Turun seudulla yleensä suhteellisen pimeä. Lunta tulee harvoin näin aikaisin. Mutta kaupungista löytyy paljon ilonaiheita, lämpöä ja valoa, kun sitä etsii. 
1. Kirpeästä ulkoilmasta on hieno pujahtaa sisälle Turun kauppahalliin. Tämä juuri 127 vuotta täyttänyt halli on täynnä hyviä tuoksuja, sopivasti ihmisiä, ja vanhanajan kaupankäyntitunnelmaa. Istahda junakahvilaan tai ruokatorille, tuoksuttele mausteita, ihmettele äyriäisiä ja osta mukaasi vaikka karhusalamia tai rusinamakkaraa. 
2. Lux & Umbra -näyttely WAMissa on täynnä valoja ja varjoja. Sopivasti vuoden pimeimpään aikaan. Huomioi opastetut kierrokset sekä taiteilijatapaamiset, jotka antavat syvemmän mielikuvan näyttelyistä.  
3. Marraskuussa voi jo hyvin aloittaa glögikauden. Tai istahtaa muulle lämpimälle juomalle kaupungin baareihin tai kahviloihin. Omia suosikkejani ovat Walo Rooftop Bar sekä Cafe Carre.
Valoisaa mieltä marraskuuhun!