Mediatiedote: Vastuullisia Aalto-elämyksiä

Julkaisuvapaa 18.10.2022

Säynätsalon kunnantalon yrittäjä Tavolo Bianco Oy ja matkatoimisto Magni Mundi Oy tiivistävät yhteistyötä

Kaksi vastuullista matkailuyritystä tiivistävät yhteistyötä kulttuurimatkailussa. Alvar Aallon merkittävimpiin teoksiin kuuluvan Säynätsalon kunnantalon yrittäjä Tavolo Bianco ja turkulainen matkatoimisto Magni Mundi tarjoavat sekä kotimaisille että ulkomaisille matkailijoille entistä kattavammin ja helpommin paketoituja Aalto-elämyksiä.

Säynätsalon kunnantalo on monien arkkitehtuurimatkailijoiden pääkohde – olipa kyseessä lyhyt vierailu tai pidempi usean kohteen kiertomatka. Rakennuksen jäätyä vaille virallista käyttöä kuntaliitoksen takia on sen historiassa ollut vaaran hetkiä, jopa rapistumisen uhka. Nyt rakennus ja sen kulttuurihistoriallinen merkitys ovat tunnustetusti nousseet uuteen kukoistukseen, ja matkailuliiketoiminta liputtaa rohkeasti vastuullisen ja uudistavan matkailun puolesta. Matkailijat kutsutaan kokemaan arkkitehtuurin lisäksi Säynätsalon ja Päijänteen luonto ja saarivaltakunnan yhteisöllisyys.

Tavolo Bianco on järjestänyt Aalto-teemaisia matkoja Italiaan sekä eri puolille Suomea. Jatkossa yritys keskittyy Säynätsalon ja Jyväskylän Aalto-kohteiden opastuksiin ja palveluihin. Tavolo Biancon luopuessa virallisesta vastuullisen matkanjärjestäjän roolistaan on luontevaa, että yhteistyötä Magni Mundin kanssa laajennetaan. Magni Mundi on Suomen kulttuurimatkailuun keskittynyt matkatoimisto, joka on sitoutunut tarjoamaan matkailijoille elämyksiä paikallisten ihmisten kanssa ja lisäämään paikallisen kulttuurin, sekä sosiaalisten ja ympäristöarvojen ymmärrystä. Ja mikä parasta, Magni Mundi voi vastuullisen matkanjärjestäjän roolissaan paketoida palveluita, majoituksia ja kuljetuksia kuluttajansuojavastuiden mukaisesti.

”Suomesta löytyy suuria maailmoita seikkailtavaksi ja tutkittavaksi”, sanoo Magni Mundi jo nimessään, tarkoittaahan latinankielinen nimi Magni Mundi suuria maailmoja. Aalto-elämys voi olla yhtä hyvin lyhyehkö vierailu Säynätsalon kunnantalolla, johon liitetään majoitus ja veneretki Alvar Aallon kesäasunnolle Muuratsaloon, tai koko viikon – tai useamman – kattava läpileikkaus Aallon elämään ja arkkitehtuuriin sekä suomalaiseen luontoon ja elämäntapaan.

”Varsinkin ulkomaiset matkailijat ovat toivoneet valmiita paketteja, jotka sisältävät kaiken siten, että esimerkiksi aikataulut on suunniteltu valmiiksi. Magni Mundin kanssa pystymme heille entistä paremmin sellaisen palvelun tarjoamaan – ja ehdottamaan vastuullisesti esimerkiksi ympäristöystävällisiä matkustusvaihtoehtoja. Yritämme aina toimia niin, että matkailijalle jää tunne, että hän käydessään kohteissamme on jättänyt jälkeensä jotain hyvää – ei ole tuhonnut, käyttänyt hyväkseen tai aiheuttanut paikalliselle luonnolle ja ihmisille harmia – vaan on jättänyt kohteen jopa vähän paremmaksi kuin se oli hänen tullessaan”, sanoo Tavolo Biancon toimitusjohtaja ja yrittäjä Harri Taskinen.

”Aalto-kohteiden hengen ja merkityksen tuntemus ja Tavolo Biancon koko henkilökunnan heittäytyminen Aalto-elämysten toteutukseen on tehnyt meihin vaikutuksen. Tiivistynyt yhteistyö mahdollistaa entistä paremmin asiakkaan toiveiden mukaisen elämyksen luomisen. Matkapakettimme ovat aina räätälöityjä asiakkaan tarpeiden ja budjetin mukaan ympäri Suomen, kertoo Magni Mundin toimitusjohtaja ja osakas Karoliina Vitikainen.

Molemmat yritykset ovat mukana Aallon arkkitehtuuria ja muotoilua vaalivassa kulttuurireittiyhdistyksessä ja vastuullisina matkailutoimijoina ovat allekirjoittaneet Glasgown ilmastojulistuksen. Tavolo Biancolla on myös STF (Sustainable Travel Finland) -merkin käyttöoikeus sekä Biosphere Turism -sertifikaatti, Magni Mundi on saavuttamassa nämä merkit pian.

Tavolo Bianco:
Riippumatta ammatistasi, koulutuksestasi, kokemuksestasi tai siitä missä vaiheessa elämääsi olet, mikä liikkuvuus sinulla on tai ketä rakastat, sinun on aina turvallista ja tervetullutta vierailla Säynätsalon kunnantalolla.

Magni Mundi:
Vastuullisuus tarkoittaa meille kokonaisvaltaista luonnon ja kulttuurin kunnioittamista. Haluamme olla tukena seikkailuissanne. Osaamme kertoa, mistä seikkailuja löytyy – niin kulttuurin ahneille kuin hitaille nautiskelijoille – juuri sopiva määrä.

Lisätiedot:

Harri Taskinen
Tavolo Bianco Oy
tavolobianco.com
harri.taskinen(at)tavolobianco.com
040 1971 091

Karoliina Vitikainen
Magni Mundi Oy
magnimundi.fi
karoliina(at)magnimundi.fi
044 9778981