Olemme allekirjoittaneet ilmastojulistuksen

Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism – julistuksen allekirjoittaneet matkailutoimijat ovat sitoutuneet toimimaan nyt; nopeuttamaan ilmastotoimia, joilla vähennetään maailmanlaajuisia matkailupäästöjä vähintään puolella seuraavan vuosikymmenen aikana, ja saavutetaan nollanettopäästöt mahdollisimman pian ennen vuotta 2050. Magni Mundi ja muut matkailualan yritykset yli 200 maasta ovat mukana ilmastotyössä julistuksen kautta.

Julistus ei ole mitään sanahelinää, vaan allekirjoittajat sitoutuvat toimittamaan konkreettisen Ilmastotoimintasuunnitelman ja sen toteutumista seurataan.

Seuraavat askeleemme tulevat olemaan päivittää vanha ilmastotoiminta-suunnitelmamme ja jatkaa matkailualalle suunnatun hiilijalanjälkilaskurin kehittämistyötä, jotta pääsisimme pian laskemaan hiilijalanjälkemme.

Pidemmällä aikavälillä tähtäämme jalanjäljestä hiilikädenjäljen toteuttamiseen. Positiivinen hiilikädenjälki on yrityksen tarjoama ratkaisu pienentää jonkun toisen – meidän tapauksessamme asiakkaan tai alihankkijan – hiilijalanjälkeä.

Virallinen allekirjoitusten julkistuspäivä sunnuntaina 5.6.2022 Maailman ympäristöpäivänä.

Lue lisää: https://www.oneplanetnetwork.org/programmes/sustainable-tourism/glasgow-declaration/