Paimion parantola – teemakierrokset

Paimion parantolassa keskitytään moderniin arkkitehtuuriin ja funktionalismiin sekä parantolaelämään. Peruskierroksen sijaan voitte pyytää ryhmällenne teemakierrosta, jossa opas kertoo laajemmin valitusta teemasta. 
Teemakierroksen kesto on 2 tuntia. Varaa alla olevan verkkokauppalinkin kautta tai ota yhteyttä.

Teemavaihtoehtoja: 

Nuoret arkkitehdit Alvar ja Aino Aalto

Kierroksella opas kertoo nuoren arkkitehtipariskunnan ideaaleista arkkitehtuurin takana. Alvar ja Aino Aalto olivat noin 30-vuotiaita parantolaprojektin aikana. Miksi parantolaan on valittu juuri nämä kaiteet, ikkunat tai ovenkahvat? Mitä muotojen takaa löytyy?

Huonekalut Paimion parantolassa

Paimion parantola valmistui kaksi vuotta ennen Artekin perustamista. Aallot suunnittelivat parantolaan kaiken irtaimiston huonekaluista valaisimiin. Tällä teemakierroksella perehdymme tarkemmin irtaimiston yksityiskohtiin. Miksi parantolassa on niin paljon erilaisia tuoleja?

Parantolan kulttuurihistoriaa

Millaista oli olla potilaana Paimion parantolassa? Minkälainen oli suomalainen yhteiskunta parantolan valmistuessa 1930-luvulla ja miten se näkyy arkkitehtuurissa? Opas kertoo tarinoita potilaiden elämästä – muun muassa miten salakuljettaa alkoholia parantolaan ja mitä mieltä paimiolaiset olivat parantolasta. 

Ps. kesälauantaisin parantolan kulttuurihistoriaa yleisökierroksena, varaa verkkokaupastamme.

Tuberkuloosin hoito parantolassa

Tämä teema keskittyy parantolahistorian lääketieteelliseen puoleen. Mikä on tuberkuloosi ja miten sitä hoidettiin eri vuosikymmeninä? Millaista oli olla potilaana Paimion parantolassa? Miten arkkitehtuuri voi auttaa taistelussa tappavaa tautia vastaan?’

Valokuvaus ja luonnostelu

Haluatko enemmän aikaa ottaa valokuvia tai piirtää luonnoksia rakennuksesta ja huonekaluista? Oppaamme näyttävät kaikkein kuvauksellisimmat paikat, pienryhmän kanssa saatamme ehtiä myös normaalisti turisteilta suljettuihin tiloihin kuvaamaan. Erityisesti arkkitehtiopiskelijoiden suosiossa ovat luonnostelukierrokset, joissa jokaisessa huoneessa on enemmän aikaa piirtää yksityiskohtia. Kierroksen sisältö vaihtelee ryhmän toiveiden mukaisesti.

Lisätietoja kaikista parantolan opastetuista kierroksista tämän linkin takaa.

Tästä alta voit suoraan tehdä teemakierrosvarauksen omalle ryhmällesi. Vahvistamme varauksen kahden vuorokauden sisällä. Voit myös olla meihin suoraan yhteydessä ja keskustella toiveistasi.