Paimion parantola

Nauti Alvar Aallon modernista mestariteoksesta kaikilla aisteilla!
Paimion parantola on tuberkuloosiparantolaksi suunniteltu moderni rakennus. Vuonna 1933 valmistunut rakennus on yksi Alvar Aallon arkkitehtuurin huipputeoksista. Funktionalismia edustava parantola yhdistää 1930-luvun lääketieteelliset näkemykset ja uuden arkkitehtuurin tutustumisen arvoisella tavalla.
Kierroksella nähdään arkkitehtuurin lisäksi Aino ja Alvar Aallon suunnittelemaa sisustusta. Rakennuksen sisustuksessa on vielä jäljellä paljon alkuperäisiä huonekaluja ja valaisimia. Huonekaluja voidaan perustellusta syystä sanoa suomalaisen muotoilun pohjaksi. Potilaiden mukavuus ja toipuminen oli Aallon suunnittelussa merkittävä lähtökohta. Tämä näkyy esimerkiksi värivalinnoissa, joissa korostettiin rauhoittavia värejä.

Kaikki kierrokset ainoastaan oppaan kanssa! Omatoimisesti rakennuksia voi ihailla ulkopuolelta, mutta muistakaa, että ihmisten valokuvaaminen on ehdottomasti kielletty! Kuvissa ei saa näkyä alueella liikkuvia ihmisiä. Sääntö on tiukka parantolassa oleskelevien perheiden yksityisyydensuojan vuoksi
Kierroksilla kierrämme avoinna ja vapaana olevissa tiloissa ja kerromme rakennuksesta, sen arkkitehtuurista ja historiasta.
Huom. Parantolassa on myös mahdollista vierailla esteettömästi.

OPASTETUISTA KIERROKSISTA LISÄTIETOJA -KLIKKAA TÄSTÄ.

Parantolan nykyinen käyttö
Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiön toiminta alkoi Paimion parantolassa 1.4.2014. MLL:n Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiö edistää sairaiden ja vammaisten sekä psyykkisissä ja sosiaalisissa vaikeuksissa olevien lasten, nuorten ja heidän perheidensä mahdollisuuksia hyvään ja tasavertaiseen elämään. Lisätietoa lastenkuntoutus.net

Paimion parantola -säätiö on aloittanut toimintansa vuoden 2021 alusta

Parantolassa toimii myös kahvio eli Parantolan kanttiini. Magni Mundin asiakkaille 5 % alennus.

Opastusten varaus joko suoraan meiltä (alla yhteystietolinkki) tai verkkokaupastamme.

Ota yhteyttä ja tule tutustumaan tähän upeaan rakennukseen.