Toukokuu 2023 uutiskirje

Lähetämme kuukausittain uutiskirjeen sähköpostiin, uutiskirjeen tilanneille. Tilaa omasi etusivulta.

Voit lukea ja katsoa toukokuun uutiskirjeen kuvineen tämän linkin takaa: Toukokuu 2023 uutiskirje

Tekstisisältö myös luettavana tässä alla.

Toukokuu – kesää odotellessa!­
Kevät tulee keikkuen tänäkin vuonna. Keli on keikkunut laidasta toiseen ja pelotellut takatalvella, mutta onneksi joka kevät voi luottaa tiettyihin kevään merkkeihin: ihana valoisuus lisääntyy lämpötilasta riippumatta, kaupungille ilmestyvät kevään kukat piristämään katukuvaa ja Ruissalossa kukkivat vuokot.Taattu kevään merkki ovat myös Aurajoen venetsiansiniset venepaalut. Tiedätkö tarinan niiden takana? 
Osta äidille lahjaksi aikaa
Äitienpäivänä kannattaa äidille antaa aikaa perheensä kanssa mukavan kulttuurin parissa. Osta liput kävelykierroksellemme,joita järjestämme joka lauantai, tai ihan oma kierros valitsemanasi aikana pelkästään teidän porukkanne iloksi.  Naisten suosikkeihin kuuluvat muiden muassa arkkitehtuuriteemaiset kierrokset, Paskareissu ja Paheiden Turku. Paljon muitakin vaihtoehtoja jokaiseen makuun löydät nettisivuiltamme.  www.magnimundi.fi
Toukokuun lauantain vakikierrokset ­
Tuttuun tapaan lauantaisin klo 13. Lähtöpaikka vaihtelee.

6.5. Paskareissu Turussa Hauskaa juttua ulosteita, käymälöistä ja Turusta. 
13.5. Viimeinen matka Airistolla -rikoskierros Miten poliisi selvitti kadonneen lakimiehen tapauksen? 
20.5. Pimeä keskiaika Turun keskiaikaa jäljittämässä. 
27.5. Paheiden Turku Historiallisten paheiden jäljillä Turun ytimessä. 
HUOM: muista myös sunnuntaina 28.5. klo 13 Life on a Leaf- talon opastettu kierros.  

Tervetuloa yleisökierroksillemme!
Myymme lippuja myös lähtöpaikalla, jos kierroksella tilaa, mutta varmistat liput ostamalla sen ennakkoon verkkokaupastamme. Voit myös ilmoittautua meille.Osta liput
Löydetään 100 kasvia! 
Luonnonkukkien päivä juhlii tänä vuonna 20-vuotisjuhlavuottaan haastamalla kaikki löytämään 100 Suomen yleisintä kasvilajia. Me Magni Mundissa haastamme meidät kaikki pitämään silmät auki kaupunkiympäristössä ja löytämään mahdollisimman monta Suomen kasveista kaupunkien puistoista ja kaduilta!  
Kasveja kasvaa yllättävissäkin paikoissa, toisaalta puistossa ja muissa urbaaneissa luontoympäristöissä ei välttämättä löydykään Suomen yleisimpiä kasveja.  Yhteispohjoismaista Luonnonkukkien päivää vietetään 18.6.2023 (20. juhlavuosi Suomessa), ja teemalajina on mustikka (Vaccinium myrtillus). 
Luonnonkukkien päivän sivuille voi ilmoittaa löytönsä ja osallistua palkintojen arvontaan 25 kasvi-ilmoituksen jälkeen. Kampanja jatkuu koko kesän, 31.10.2023 saakka. Ilmoita löytösi linkin takana, sivustolla myös tunnistusapuja. 

Magni Mundi haastaa kaikki etsimään luontoa kaupungista: Ilmoita urbaanit kasvilöytösi myös somessa #tunnista100kasvia #magnimundi @magnimundi ja osallistut myös Magni Mundin palkintojen arvontaan.  Ylläoleva kuva: Keijo Luoto.
­
Oikein hyvää kesän odotusta!
 
Karoliina ja Annamari