Turun historiaa ja arkkitehtuuria kävelykierroksillamme

Tänä kesänä tarjoamme arkkitehtuuriin painottuvia opastettuja kävelykierroksia aina maanantaisin klo 15 . Kierroksia tarjolla 28.6.- 9.8.

Aiheet vaihtelevat viikottain, kierroksia on kolme erilaista:

Arkkitehtuuria alamäestä ylämäkeen -kävelykierroksella kuljetaan Aurakatua Turun taidemuseolta vastakkaiselle Kaskenmäelle. Kävelymatka on suhteellisen lyhyt, mutta historiaa ja arkkitehtuuria riittää huimasti. Opastuksella päästään puhumaan niin tulipaloista, taiteesta, kansallisromantiikasta, kuin modernin autokaupungin ihanteesta sekä vahvoista turkulaisvaikuttajistakin.

Arvokasta arkkitehtuuria -kierroksella löydämme itsemme Piispankadulta. Opastuksella vastaan tulevat kauniit empiretalot, 1910-luvun purkuinnostus, työväenasunnot heti piispan uusrenessanssipalatsin vieressä sekä suurisuuntaiset suunnitelmat kaupungin kehittämiseksi.

Aaltojen Turku -kävelykierroksella emme keskity vain yhteen katuun vaan Suomen ensimmäiset modernit rakennukset suunnitelleihin arkkitehteihin, eli Alvar ja Aino Aaltoon sekä Erik Bryggmaniin. Millaisen jäljen 1920- ja 1930-lukujen vaihde on jättänyt kaupunkikuvaan ja mikä oli Aaltojen merkitys?

Osta liput alta ja tule mukaan:

PS. Meillä on paljon muitakin kierroksia tarjolla Turussa sekä Paimiossa, virtuaalikierroksista puhumattakaan. Katso lisää ja varaa verkkokaupastamme