Huhtikuu 2024 uutiskirje

Lähetämme kuukausittain uutiskirjeemme sähköpostitse, uutiskirjeen tilanneille. Tilaa omasi etusivulta.

Voit lukea ja katsoa uutiskirjeen kuvineen tämän linkin kautta: Huhtikuu 2024 uutiskirje

Uutiskirje tekstimuodossa myös kuvan alla.

Huhtikuu – luonto on heräämässä!

­Huhtikuussa liputetaan Mikael Agricolalle ja Suomen kauniille kielelle. Sen myötä mekin voimme yliopistokaupungeissa Turussa ja Tampereella seurailla jalopeurukaisten* liikehdintää kaduilla värikkäissä haalareissaan ja kuulla erilaisia äänenkaunoja* heidän suustaan. Turun ja Tampereen ikiomat äänenkaunat tunnistaa jo kaukaa.

Magni Mundi on saanut uuden työntekijän, vastaamaan Tampereen opaspalveluiden myynnistä, ja esittelemme Sofian tässä kirjeessä.

*)Jos et tunnistanut Agricolan sanoja, tässä apuja: jalopeurukainen = nuorukainen, äänenkauna = murre.

Lauantain vakituiset klo 13 Turussa

Huhtikuun lauantaisin olemme synkkien asioiden äärellä, huumoripilkkuna pimeän ja paheiden seassa sentään paskaa.

6.4. Rikosten Turku
Todellisia tapahtumia Turun lähihistoriasta.

13.4. Paheiden Turku
Historiallisempia paheita ja paheksuttuja.

20.4. Pimeä keskiaika
Ehkä se valo pilkahtaa myös keskiajalla?

27.4. Paskareissu Turussa
Huumoria, hupia ja asiaa siitä ittestään.

4.5. Paheiden Turku
Miksi Kreivi Gustaf Mauritz Armfelt nimitti Turkua koirankoloksi?

Tervetuloa yleisökierroksillemme!

Muista pukeutua lämpimästi talven ajan kierroksille!

Myymme lippuja myös lähtöpaikalla, jos kierroksella tilaa, mutta varmistat kierrokselle mukaanpääsyn ostamalla sen ennakkoon verkkokaupastamme. Voit myös ilmoittautua meille puhelimitse tai sähköpostitse. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lisäksi voit varata näitä ja muita opastuksia omalle porukallesi – varattavissa vuoden jokaiselle päivälle!


Vastuullista kuluttamista

Magni Mundin vastuullisuustyö pohjaa YK:n kestävän kehityksen Agenda2030:n tavoitteisiin.

17 eri teemaa ohjaavat valtioita, yrityksiä, yhteisöjä ja yksittäisiä ihmisiä polulla kohti kestävää elämäntapaa. Uutiskirjeissämme kerromme, miten tämä käytännössä tapahtuu kohta kohdalta. Edelliset uutiskirjeet löydät nettisivuiltamme.

Kohta 12 ”vastuullista kuluttamista” sisältää useita ohjeita EU- ja valtiotason päätöksentekoon. Meitä Magni Mundissa koskettaa erityisesti kohta 12.b:
” Kehittää ja ottaa käyttöön työkaluja, joilla voidaan valvoa kestävän kehityksen vaikutusta työpaikkoja luovan ja paikallista kulttuuria ja tuotteita edistävän kestävän matkailun kannalta.”

Meidän tehtävämme matkatoimistona on löytää asiakkaita paikallisille ohjelmapalveluille, opasyrittäjille, ravintoloille, majoituksille, kuljetusyhtiöille ja niin edelleen. Myymme kymmenien paikallisyrittäjien palveluita, ja meille erityisen olennaista on paikallisen kulttuurin ja vastuullisesti tuotettujen paikallistuotteiden esittely matkailijoille. Näin luomme työpaikkoja yhteistyöyrityksiimme ja työllistämme itsekin.

Tukemalla paikallisia yrittäjiä tuet paikallista kulttuuria, vastuullisesti.

Uusi työntekijämme:
Sofia Schönweger

Voimme iloksemme kertoa, että Magni Mundin uusi matkatoimistotyöntekijä on aloittanut työnsä. Sofia Schönweger tulee vastaamaan Tampereen opastusten myynnistä ja tekemään matkapaketteja kansainvälisille asiakkaillemme yhdessä Annamarin ja Karoliinan kanssa. Jos soitatte Tampereen numeroomme, todennäköisesti sieltä vastaa iloinen Sofian ääni.

Sofia kasvoi pikkukylässä Italian Alpeilla, jossa matkailu on isossa roolissa, joten kiinnostusta matkailualaa kohtaan on ollut pienestä lähtien. Hän valmistui vuonna 2010 matkailualan asiantuntijaksi, juuri ennen Suomeen muuttoa. Suomessa hän suoritti lisäksi liiketoiminnan ammattitutkinnon.

Sofia on asunut useita vuosia Tampereella ja sen lähiseuduilla. Vaikka työkuviot veivät välillä muualle, kaipuu takaisin Tampereen maisemiin oli aina läsnä.

”Olen kiinnostunut taidehistoriasta ja kielistä. Jos kuulen jonkun puhuvan kieltä, jota en tunnista, en osaa olla kysymättä mistä kielestä on kyse. Tykkään viettää vapaa-aikani luonnossa.”

Lisätietoja Tampereen kierroksista löydät pian sivuiltamme. Ota yhteyttä ja kysy lisää: tampere@magnimundi.fi puh. 010 5797 943

Ihania kevättalven päiviä!

Karoliina ja Annamari