Life on a Leaf -talon opastetut kierrokset

Vuoden 2021 uutuuskierroksenamme upea yksityiskoti Life on a Leaf avaa ovensa yleisölle.

Taiteilija Jan-Erik Anderssonin rajoja ylittävä kokonaistaideteos, lehdenmuotoinen omakotitalo, valmistui Turkuun elokuussa 2009 kymmenen vuoden prosessin jälkeen.

Uniikki talo, joka aiemmin oli Anderssonin perheen koti ja toimii nyt taiteilija- ja tutkijaresidenssinä, on suunniteltu yhdessä arkkitehti Erkki Pitkärannan kanssa. Life on a Leaf -talo on innostanut lähemmäs kahtakymmentä Anderssonin taiteilijakollegaa tekemään taideteoksia talon rakenteisiin. Talo ei ole suljettu omakotitalo, vaan tila, jossa eri esteettisiä näkemyksiä ja ajatuksia edustavat ihmiset voivat tavata ja toimia yhdessä. Tämä myös heijastuu talon estetiikkaan.

Voiko taloa, joka perustuu taiteilijan kirjoittamiin tarinoihin ja esittäviin muotoihin kuten lehteen, kissankelloon tai brasilialaiseen lauttaan, kutsua arkkitehtuuriksi? Miksi emme näe enemmän kukan, hatun tai kengän muotoisia taloja?

Järjestämme yleisökierroksia seuraavina lauantaina: 23.10. ja 27.10. Myös keväälle luvassa kierroksia.
Ryhmäkoko määräytyy ajankohtaisten rajoitusten mukaan, tarvittaessa järjestetään useita kierroksia lauantain ja sunnuntain aikana.

Voit myös varata yksityiskierroksen omalle ryhmällesi ottamalla meihin yhteyttä.

Alla olevalla videolla tunnelmia sekä tästä lehdenmuotoisesta talosta että Hirvensalossa sijaitsevasta toisesta nähtävyydestä eli Taidekappelista.