Life on a Leaf -talon opastetut kierrokset

Yksi Turun upeista arkkitehtuuri- ja taidekohteista: upea yksityiskoti Life on a Leaf on avoinna yleisölle valikoituina päivinä.

Taiteilija Jan-Erik Anderssonin rajoja ylittävä kokonaistaideteos, lehdenmuotoinen omakotitalo, valmistui Turkuun elokuussa 2009 kymmenen vuoden prosessin jälkeen.

Uniikki talo, joka aiemmin oli Anderssonin perheen koti ja toimii nyt taiteilija- ja tutkijaresidenssinä, on suunniteltu yhdessä arkkitehti Erkki Pitkärannan kanssa. Life on a Leaf -talo on innostanut lähemmäs kahtakymmentä Anderssonin taiteilijakollegaa tekemään taideteoksia talon rakenteisiin. Talo ei ole suljettu omakotitalo, vaan tila, jossa eri esteettisiä näkemyksiä ja ajatuksia edustavat ihmiset voivat tavata ja toimia yhdessä. Tämä myös heijastuu talon estetiikkaan.

Voiko taloa, joka perustuu taiteilijan kirjoittamiin tarinoihin ja esittäviin muotoihin kuten lehteen, kissankelloon tai brasilialaiseen lauttaan, kutsua arkkitehtuuriksi? Miksi emme näe enemmän kukan, hatun tai kengän muotoisia taloja?

Järjestämme taloon yleisökierroksia monta kertaa vuodessa, seuraa sivujamme!

SEURAAVAT YLEISÖKIERROKSET vuonna 2024: SUNNUNTAINA 8.9. KLO 13 ja KESKIVIIKKONA 30.10. KLO 18

Syksyn kierrokset julkaistaan piakkoin.

Alla olevasta ikkunasta voit ostaa liput! Tai voit soittaa tai laittaa sähköpostia ja varata paikan.

Voit myös ostaa yksityiskierroksen omalle ryhmällesi ottamalla meihin yhteyttä. Yksityiskierrokset onnistuvat useimpina päivinä, mutta tarvitaan etukäteislupa asukkailta.

Alla olevalla videolla tunnelmia sekä tästä lehdenmuotoisesta talosta että Hirvensalossa sijaitsevasta toisesta nähtävyydestä eli Taidekappelista. Kysy meiltä matkapakettia Turkuun!