Vuosi 2023 Magni Mundin elämässä

Uuden vuoden alkaessa on usein tapana tarkastella mennyttä vuotta. Magni Mundin 2023 oli vaiherikas ja tapahtumia täynnä.

Maaliskuussa juhlistimme yrityksemme 5-vuotispäiviä, onnellisina siitä, että pandemian jälkeen olemme edelleen toiminnassa.

Uurastimme vuoden aikana markkinoiden aluettamme ja koko Suomea myös kansainvälisille matkailijoille, ja heille matkoja myyville matkanjärjestäjille. Varsinkin Saksaan ja Ruotsiin tehtiin toimenpiteitä.

Olemme jo aiempina vuosina toteuttaneet paljon opastettuja kierroksia Turun seudulla, mutta tänä vuonna niiden määrä kasvoi. Yleisökierroksia tarjosimme vuoden ympäri lauantaisin, kesällä ja joulun aikaan muinakin päivinä. Lisäksi järjestimme satoja opastettuja kierroksia lähiseudun yhteisöille, matkailijoille sekä kaveri- ja harrasteporukoille. Valtaosa näistä oli teemallisia kävelykierroksia. Suosituin teema on edelleen Paheiden Turku. Lisäksi rikokset kiinnostavat, samoin kuin Pimeä keskiaika. Uutuutena lisäsimme valikoimaan rooliopastuksia, joita oli myös yleisöopastuksina kesällä.

Vastuullisuustyössämme saavutimme merkkipaaluja: syyskuussa saimme Biosphere-sertifikaatin, jonka myötä sitoudumme pitkäjänteiseen vastuullisuustyöhön ja siitä raportointiin. Vuoden aikana suoritimme lisäksi Travelifen opintokokonaisuuksia vastuullisista matkatoimisto- ja opastöistä. Joulukuun alussa ansaitsimme Sustainable Travel Finland-merkin.

Jatkoimme yhteistyötä Glasgow Declaration -ilmastojulistuksen allekirjoittaneiden kanssa, julistus allekirjoitettiin jo vuonna 2022. Karoliina valittiin puhujaksi vastuullisen matkailun Sustour-hankkeen loppuseminaariin, joten pääsimme esittelemään Magni Mundia ja Turkua eurooppalaisille matkanjärjestäjille.

Olemme edelleen olleet aktiivisesti mukana Aallon arkkitehtuuri- ja muotoiluperinnön matkailureitti -yhdistyksen toiminnassa. Se ylläpitää kansainvälistä Alvar Aalto Route – 20th Century Architecture and Design -kulttuurireittiä ja edistää näin arkkitehtoonisen kulttuuriperinnön säilyttämistä.

Työ Turun seudun matkailun edistämiseksi jatkuu tänä vuonna. Mitähän uutta keksittäisiin? Toiveitakin saa esittää.

t. Karoliina ja Annamari